Wireless works, Wired Connections are not

Reply

This thread's discussion is locked. If it doesn't give you the information you need, head to its forum board for active discussions or to start a new discussion.

Highlighted
Resident

Morning folks! 

When I fire up my smart TV or my Xbox, it says "no internet connection" however both of these devices are hard wired to the router. If I perform the usual unplug, wait 30 seconds and plug in again, these wired connections work again. I cannot for the life of me figure out why this is happening. Does anyone have this same issue? 

Highlighted
Neighbour

I have the same issue with my Xbox one as well.  My PS4 works fine though.

Highlighted
Community Power User
Community Power User

What does the Actiontec interface (192.168.1.256) indicate when these devices are not connecting - do they still exist in the list?

Have you tried assigning a fixed IP address for each of these devices?

 

NFtoBC
If you find a post useful, please give the author a "Like"
Highlighted
Resident

I've had the same issues with Xbox One. I've had my modem replaced and spent too much time troubleshooting issues. I think it's just an inherent flaw with the Actiontec T3200M router.

Resident

On my smart TV I changed the default connection from 'wifi' to 'Lan' and it seems to be working better, albeit Netflix not always working on the first shot and just requiring a reset. I am going to fiddle with my xbox a bit but may just permanently switch it to wireless for ease of use.