cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Optik TV app not working.

RyDawg
Coach

So I just downloaded the new Optik app on my phone. Unfortunately I cannot get it to run. Every time I log in it gives me this error. 738E195E-D04B-400D-91BC-8E1C6DFC1513.png

 

31 REPLIES 31

Nighthawk
Community Power User
Community Power User

Seems to be working for me on iPhone. I only get that error if using a browser to access Optik online.


If you find a post useful, please give the author a "Like" or mark as an accepted solution if it solves your trouble. 🙂

WestCoasterBC
Community Power User
Community Power User

Tagged @psl


Find a post useful, please click on "Like" to give the author recognition or mark as an accepted solution.

psl
Neighbourhood Alum
Neighbourhood Alum

@RyDawg I'll be sending you a PM to help with this 🙂 

Hi! My app keeps sending me errors too! Could I please get help:) thanks!

NFtoBC
Community Power User
Community Power User

@Kikikins08

Can you provide a few more details as to the errors you receive?

 

NFtoBC
If you find a post useful, please give the author a "Like"

The app would not let me login. I got the LP1008 error message. But I had success by resetting my Optik TV account and using the new confirmation code sent to me. Still cannot log into Optik TV using the Telus account.

NFtoBC
Community Power User
Community Power User

The Optik App works for me, using my Telus ‘My Account’ credentials. Possibly your account needs to reset the App credentials. If the issue continues beyond today, you may need to contact Telus for a full reset.

NFtoBC
If you find a post useful, please give the author a "Like"

I had success by resetting my Optik TV account and using the new confirmation code sent to me. Still cannot log into Optik TV using the Telus account.

I am getting the same error and it's really frustrating. We're trying to use this so we can access TV in our RV. If we can't we're going to have to switch providers.

xl
CPU Alum
CPU Alum

@RyDawg wrote:

So I just downloaded the new Optik app on my phone. Unfortunately I cannot get it to run. Every time I log in it gives me this error. 


What phone are you using?  I'm wondering if you are using a forked Android OS.

Nighthawk
Community Power User
Community Power User

Screenshot looks like iOS.


If you find a post useful, please give the author a "Like" or mark as an accepted solution if it solves your trouble. 🙂

I get this error on both my phone (Samsung with Lollipop) and laptop (Win 10 with Chrome) when I try to login with my Telus My Account credentials - but it works with my Telus Optik on the Go credentials which are different from the My Account credentials. Perhaps this is another case of a Telus tool that doesn't work if you have Fibre service e.g. the My Account tool doesn't work for managing Optik TV if you have Fibre service.

Uh-oh
Just Moved In

I'm getting the same message (LP1008).  The Remote Record app - which I used to use - is telling me that it can't find my email address and the TELUS "My Account" app is telling me that it "could not retrieve my service information, please try again later" (although it does tell me how much my bill is).

 

Not sure what is going on here, but everything appears to be a bit of a mess.

@psl,

May I get a bit of help regarding this issue? I have been trying for the last two days and it always ends up with the error saying something went wrong, try later.  I know I am inputting the right email and password. 

Thanks

The actual error is: Cannot login. Sorry, there was an unexpected error logging you in. Please try again later.

psl
Neighbourhood Alum
Neighbourhood Alum

@jrueger @Uh-oh @vishwa Hey folks, I'll be reaching out by PM to each of you for more info, so we can look into it further. Sorry for the inconvenience. 

Thank you.

I am getting the same LP1008 message on my Samsung Galaxy 8.  I am using my Telus account login.

Success! Had to reset my Optik TV account and use the new confirmation code sent to me. Still cannot log into Optik TV using the Telus account.

I've had this same issue on my s7 edge since you guys upgraded. I get the LP1007 error and the SSL certificate error. I've done a factory reset on my phone by your suggestion but still doesn't work.

I've even redone my account. I really miss using this app and would like it working.