cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Intermittent IPv6 router responsiveness

michaeljoya
Just Moved In

I'm setting up ipv6 on my home linux router. The initial diagnostics went fine. It seems the gateway will not provide a /128 lease that my client likes, but it did respond to a prefix request with a /56 subnet.

 

Then after an hour or so of tinkering, the router stopped responding to router solicitations altogether. Did I crash something? Help!

 

Before:

[root@router network]# odhcp6c -N try -v -e -P 0 eth0

odhcp6c[18229]: (re)starting transaction on eth0
odhcp6c[18229]: Starting SOLICIT transaction (timeout 4294967295s, max rc 0)
odhcp6c[18229]: Got a valid ADVERTISE after 5ms
odhcp6c[18229]: IA_NA 0001 T1 0 T2 0
odhcp6c[18229]: IA_PD 0001 T1 7200 T2 10800
odhcp6c[18229]: 2001:569:bfc1:4900::/56 preferred 14400 valid 14700
odhcp6c[18229]: Starting SOLICIT transaction (timeout 4294967295s, max rc 0)
odhcp6c[18229]: Got a valid ADVERTISE after 14ms
odhcp6c[18229]: IA_PD 0001 T1 7200 T2 10800
odhcp6c[18229]: 2001:569:bfc1:4900::/56 preferred 14400 valid 14700
odhcp6c[18229]: Starting REQUEST transaction (timeout 4294967295s, max rc 10)
odhcp6c[18229]: Send REQUEST message (elapsed 0ms, rc 0)
odhcp6c[18229]: Got a valid REPLY after 382ms
odhcp6c[18229]: IA_PD 0001 T1 7200 T2 10800
odhcp6c[18229]: 2001:569:bfc1:4900::/56 preferred 14400 valid 14700
odhcp6c[18229]: T1 7200s, T2 10800s, T3 14700s
odhcp6c[18229]: entering stateful-mode on eth0
odhcp6c[18229]: Starting <POLL> transaction (timeout 7200s, max rc 0)
odhcp6c[18229]: Starting RELEASE transaction (timeout 4294967295s, max rc 5)
odhcp6c[18229]: Send RELEASE message (elapsed 0ms, rc 0)

 

An hour or so later:

[root@router system]# odhcp6c -N try -v -e -P 0 eth0
odhcp6c[25548]: (re)starting transaction on eth0
odhcp6c[25548]: Starting SOLICIT transaction (timeout 4294967295s, max rc 0)

<...>

<hangs>

 

 

0 REPLIES 0