cancel
Showing results for 
Show  only  | Search instead for 
Did you mean: 

Grimshaw, Alberta Packet Loss and Latency issues.

jylee1
Just Moved In

Hi, I'm from Grimshaw, Alberta. I have had a few issues with latency when playing games like Overwatch. Granted, the internet speeds here aren't very good in general, but I did a few winmtr tests and the hops to the game servers seem to be a little odd.

 

I am connected directly into the modem with an Ethernet cable.

I will post the winmtr results here. Please leave a response if there is a possible solution.

 

The IP of the game server for this test was 24.105.46.130

 

The link below with be an imgur link of a screenshot of the winmtr test results, as I think its easier to look at than pasting it here. I will also be pasting it here as well.

 

WinMTR Screenshot: LINK

 

Below is the winMTR test directly pasted from a TXT document. The IP address of the Overwatch server used for this test was 24.105.46.130.

 

|------------------------------------------------------------------------------------------|
| WinMTR statistics |
| Host - % | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
| 192.168.1.254 - 0 | 2416 | 2416 | 0 | 0 | 5 | 0 |
| 10.139.60.1 - 1 | 2393 | 2387 | 25 | 47 | 381 | 54 |
| STTLWAWBCI01.bb.telus.com - 1 | 2404 | 2401 | 53 | 62 | 593 | 55 |
| six.blizzardonline.net - 1 | 2385 | 2377 | 55 | 61 | 367 | 57 |
| 37.244.5.33 - 1 | 2400 | 2396 | 86 | 93 | 443 | 87 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 37.244.1.103 - 1 | 2408 | 2406 | 87 | 94 | 415 | 88 |
| 24.105.62.153 - 1 | 2382 | 2373 | 94 | 105 | 733 | 95 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| No response from host - 100 | 484 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider

 

2 REPLIES 2

Nighthawk
Community Power User
Community Power User

Which modem / router do you have?

How did you locate the IP for the game server? Was it using the steps Blizzard Support has listed here?

Have you also run the test from the Blizzard side


If you find a post useful, please give the author a "Like" or mark as an accepted solution if it solves your trouble. 🙂

You can access the server IP ingame in Overwatch. And yes everything seems to be fine on Blizzard's end.

 

I am using an Actiontec V1000H provided to us by Telus.